Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Eyecam - All Rights Deserved (Album)


Όταν σου στέλνει ένας καλλιτέχνης την καινούργια του καταπληκτική δουλειά, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις από την πλευρά σου, είναι να την παρουσιάσεις απλά, λιτά, και απέριτα.
Θα έγραφα κάτι ακόμα αλλά.......προτίμησα να πατήσω το play για να ακούσω το αλμπουμ άλλη μια φορά!!

Ευχαριστούμε τον Eyecam που μας δάνεισε τα κομμάτια του για παρουσίαση.....και τον αφήνουμε να σας τα πει ο ίδιος

Κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό το άλμπουμ του Eyecam με τίτλο "All Rights Deserved". 
Μετά από δύο EP από τη VIM records (“Underground Airport” και “Let No Sorrow”) και τη συνεργασία με το crew των Απέχεις (συμμετοχές στα άλμπουμ «Αντίθετα» και «C4»), ο Eyecam επανέρχεται με ένα ολοκαίνουριο ορχηστρικό άλμπουμ δώδεκα κομματιών με τίτλο «All Rights Deserved». 
Επηρεασμένος από καλλιτέχνες όπως οι Fila Brazilia, Gramatik, Bonobo, Boards of Canada, Ghost κλπ, ο Eyecam ξεκινά έχοντας ως βάση το ορχηστρικό hip hop για να δημιουργήσει ένα πο
λύχρωμο καμβά από breakbeats, folk περάσματα, ambient τοπία και άφθονα αναλογικά synths.
Ο τίτλος του άλμπουμ (All Rights Deserved), παράφραση της γνωστής ετικέτας που συνοδεύει κάθε «επίσημο» πνευματικό έργο που δημοσιεύεται για αγορά και κατανάλωση (All Rights Reserved), θέλει να εκφράσει την ανάγκη για ελευθερία στη δημιουργία αλλά και την επικοινωνία μεταξύ καλλιτέχνη και ακροατή, μακριά από οποιαδήποτε συστημική παρέμβαση. Σε μια δεύτερη ανάγνωση, η ίδια φράση θα μπορούσε να αποτελέσει το κοινό σύνθημα όλων των ανθρώπων που μάχονται για το δικαίωμα σε μια καλύτερη και πιο ουσιαστική ζωή.
Ο Eyecam είναι ο Μάκης Καβούκας, ετών 31, γεννημένος στην πόλη της Κοζάνης. Παίζει πλήκτρα, κιθάρα, σαμπλάρει και κάνει συλλογή από drum machines. Ασχολείται με την ηλεκτρονική μουσική από την εφηβεία του κι έχει κυκλοφορήσει κομμάτια του σε αρκετές ελληνικές αλλά και ξένες εταιρείες με τα ψευδώνυμα Eyecam, Red Rec και Kcam. 
Το άλμπουμ διατίθεται για download από τη σελίδαhttp://eyecam.bandcamp.com/ αλλά και σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων από τον ίδιο τον δημιουργό.





http://www.facebook.com/makis.kavoukas/info

http://eyecam.bandcamp.com/

http://www.soundcloud.com/plus_matic

1 σχόλιο: