Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Active Member - Κανε μου Τη Χαρη (Low Bap)

Η αρχή

Τον Ιούνη του 1992, ο B.D.Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης) μαζί με έναν Dj, ίδρυσε το πρώτο ελληνικό συγκρότημα hip hop μουσικής, τους Active Member. O πυρήνας των ανθρώπων που πίστεψαν στην προσπάθεια αυτή, οργανώθηκε καλύτερα και έτσι δημιουργήθηκε η Freestyle Productions. Η Freestyle Productions ήταν από τότε, η ομάδα παραγωγής μέσω της οποίας κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα οι δύο πρώτοι δίσκοι των Active Member, καθώς και άλλα δυο lp´s (ένας προσωπικός δίσκος του B.D.Foxmoor και μια συλλογή με τα σχήματα που υπήρχαν τότε) και ένα maxi single.

Το 1995, η hip hop μουσική ήταν ακόμα σχεδόν άγνωστη στην Eλλάδα. Εκείνη, λοιπόν, την εποχή οι Active Member προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των δισκογραφικών εταιριών στη διαρκεια κάποιου live σ’ έναν μεγάλο συναυλιακό χώρο της Αθήνας. Οι στίχοι τους, η σκηνική τους παρουσία και η επαφή τους με το κοινό έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Έτσι, για πρώτη φορά στη χώρα, ένα συγκρότημα hip hop μουσικής, υπέγραψε συμβόλαιο με μια πολυεθνική εταιρία, την Warner. Τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν το δρόμο τους και μέσα σε λίγους μήνες κυκλοφόρησε ο τρίτος τους δίσκος με τίτλο «Το Μεγάλο Κόλπο», ο οποίος τους έκανε ευρύτερα γνωστούς.
Σε εκείνο τον δίσκο, οι Active Member, αποφάσισαν να κάνουν μια υπέρβαση και να βαφτίσουν ξανά το hip hop όπως το αντιλαμβάνονταν μέχρι τότε αυτοί, και να το πουν Low Bap

2 σχόλια: